Målgruppe

Hjemmeboende personer som på grunn av sykdom er i ernæringsmessig risiko eller står i fare for å utvikle ernæringssvikt.   

Kriterier

  • Det er vurdert at du har et særlig behov for tjenesten på grunn av sykdom eller sviktende helse.  

  • Det er gjort en kartlegging av ernæringsstatus, som avdekker ernæringssvikt eller fare for ernæringssvikt.   

  • Du må være ute av stand til å lage deg varm middagsmat, inkludert ferdigmiddag som kan varmes i mikrobølgeovn.  

  • Du må være motivert for tilbudet. 

  • Du må bo i kommunen. 

Lovgrunnlag

Middagsservering og frokostservering på senter er ikke en lovpålagt tjeneste.  
Dersom middagsservering og frokostservering på senter vurderes som en nødvendig tjeneste, gis vedtak som en del av praktisk bistand med hjemmel i Lov om Helse- og omsorgstjenester § 3-2, punkt 6, bokstav b og etter kommunale retningslinjer. 

Priser og betaling

  • Det er en egenandel for måltidet, prisen fastsettes årlig av kommunestyret.  
    Du betaler en fast månedspris basert på antall avtalte middager og frokoster per uke.  

  • Avbestilling: Vi ber om at du avbestiller måltidet hvis du vet at du ikke vil være til stede. Dette hjelper oss med å unngå overproduksjon av mat og redusere matsvinn.

Meny

Det serveres middag hver dag. Vi legger vekt på å variere menyen etter sesongene, og å markere høytids- og merkedager.

Frokost og middag på treffsenteret i nord

Varm middag leveres daglig fra Vestby sykehjem. De tilbyr næringsrik og god mat til brukere. Middag serveres daglig i stuen på treffsenter nord.

Tider

  • Middag serveres kl.13.30 alle dager.

Frokost og middag på bo- og servicesenteret i Son

Frokost serveres kun på hverdager og middag serveres daglig i stuen på Son bo- og servicesenter. Varm middag leveres daglig fra Vestby sykehjem. De tilbyr næringsrik og god mat til brukere. 
Tider:

  • Frokost serveres kl.09.00 – ikke helg eller røde dager.
  • Middag serveres kl.13.45 alle dager.