Lavere fartsgrense på Osloveien fra Asko til Sentrum

Jeg viser til tidligere henvendelser om denne saken. Som kjent har Vestby kommune i lang tid ønsket en lavere fartsgrense på fylkesveien (Osloveien) mellom Asko og sentrum.

Bakgrunnen for dette er at Vestby kommune er i gang med arbeidet om å bygge ut Vestby sentrum fra «land til by». Det skal i henhold til områdeplanen for Vestby sentrum (Sentrumsplanen) bygges ca. 6 000 nye boliger i løpet av en 10 års periode.

Som en del av utbyggingen skal brua over jernbanen stenges for biltrafikk.

Vestby kommune har i disse dager startet arbeidet med å bygge om Garderveien i henhold til Sentrumsplanen. Første etappe er ombygging av rundkjøringen i krysset Garderveien Kroerveien. Som en følge av dette har kommunen stengt brua over jernbanen. Midlertidig omkjøringsvei er Sentrumsveien.

Stengingen av jernbanebrua har ført til at trafikken til og fra Vestby sentrum må kjøre gjennom krysset Garderveien Osloveien. Dette gjelder både privatbiler, busser, lastebiler, trailere, og traktorer med kornhengere som skal levere korn på Mølla.
Samtidig kommer det mye trafikk sørfra inn i det samme krysset. En stor del av denne trafikken består av trailere og vogntog fra industriområdet litt lenger sør, som kjører Osloveien nordover for å komme ut på E6.

Osloveien har i dag en fartsgrense på 80 km/t, og det kommer stadig tunge trailere i stor fart ned bakken inn mot krysset. Dette kan medføre farlige situasjoner for kommunens innbyggere, som skal ut av sentrum.

For å avhjelpe den farefulle trafikk situasjonen som har oppstått ber Vestby kommune om at Statens vegvesen setter ned hastigheten på Osloveien fra 80 km/t til 50 km/t fra, Delitoppen og nordover til rundkjøringen ved krysset Osloveien Kirkeveien.

Kommuneadministrasjonen vil følge opp med en formell søknad. Jeg ber om at denne behandles så raskt som mulig, da skolestart er nær forstående.

Med hilsen

Tom Anders Ludvigsen
Ordfører