Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Høringer og kunngjøringer

Her finner du planer, utbyggingsavtaler og andre saker som er ute på høring og til offentlig ettersyn. Dersom det ikke ligger noen liste under, er det ingen aktuelle høringer nå. Saker som tidligere har vært på høring finner du under planarbeid. 

Høringer brukes for at innbyggere, organisasjoner, regionale myndigheter og næringsliv skal få si sin mening før politikerne fatter sin  endelige beslutning om en sak.

Hvem kan komme med merknader?

Når vi har et forslag ute på høring, vil det si at kommunen ønsker å «høre» hva berørte parter har å si om planforslaget vi jobber med. Offentlig ettersyn betyr at vi gjør planforslaget tilgjengelig for alle. I begge tilfeller kan alle som ønsker det komme med merknader. Det står i hvert tilfelle hvor man skal sende merknader. Vi informerer berørte parter via brev og annonserer planforslaget i minst én avis. 

Hva skjer etter at høringen er utgått?

Når frist for å komme med innspill er gått ut vurderer rådmannen alle innspillene som er kommet inn. Når saken høringen gjaldt fremmes for politikerne etter endt høring skal alle innspill ligge ved saken. I tillegg skal det framgå hvordan innspillene er vurdert og om noen av innspillene har ført til endring av saken som har vært lagt fram. 

Hvordan sender jeg innspill?

Innspill kan sendes som e-post til post@vestby.kommune.no eller pr. post til Vestby kommune.  Du kan også benytte selvbetjeningsportalen. Merk innspillet tydelig med hvilken sak det gjelder. 

 

Søknad om endring for akvakulturtillatelse A-F-1

I henhold til regelverket for tildeling av akvakulturtillatelser legges følgende søknad ut til offentlig innsyn: 

Søknad om endring av akvakulturtillatelse fra Landbasert forskningstillatelse til Landbasert matfisktillatelse etter anmodning fra Fiskeridirektoratet.

Lokalitet: 10173 Solbergstrand
Søker: Norsk institutt for vannforskning
Omfang: Endring av akvakulturtillatelse, (endringen medfører ingen endring i bruk av forskningsstasjonen)
Godkjent lokalitetsbiomasse er 7500 kg og søkes ikke utvidet.
Sted: Solbergstrand (Frogn og Vestby kommuner)  

Innsjø Foto: Morguefile.com

Formannskapets vedtak: Budsjett og handlingsprogram 2025-2028

Formannskapet vedtok Handlingsprogram 2025-2028 i møte mandag 25. november. Vedtaket og innstillingen offentliggjøres før saken sendes videre til sluttbehandling i kommunestyret 16. desember.

Vestby sentrum. Illustrasjon - Fremtidens Vestby

Status – reguleringsplan for Alicenborg

Reguleringsplan for Alicenborg var oppe til behandling i plan- og miljøutvalget 14. oktober. Saken ble sendt tilbake til administrasjonen for oppfølging. 

Administrasjonen og forslagsstiller/utbygger skal nå jobbe videre for å finne løsninger på de ulike problemstillingene som gjelder naturtypelokaliteter/naturmangfold, overvannshåndtering, avkjøring og fartsgrense. 

Plankart Detaljregulering Alicenborg PLM 14.10.24

Kunngjøring av vedtak – Temaplan for naturmangfold

Vestby kommunestyre har vedtatt ovennevnte temaplan.

Planen omhandler naturmangfoldet i Vestby kommune og hovedmålsettingen med planen er å styrke natur- og artsmangfoldet og ta vare på naturen i Vestby gjennom bærekraftig forvaltning og god arealforvaltning. Kommunen skal ha en kunnskapsbasert forvaltning av naturmiljøet som grunnlag for nødvendige beslutninger og målrettede tiltak.

Foto: Vestby kommune

Forslag til justerte gebyrer for plan, bygg og geodata

Rådmannen foreslår enkelte justeringer i forskrift om gebyr for plan, bygg og geodata. 

Forslaget ble behandlet politisk i juni. 
Kommunestyret vedtok at innføring av nye gebyrer utsettes, og behandles i forbindelse med handlingsprogram og budsjett for 2025. Gebyrregulativ av 01.01.2024 gjelder inntil nytt vedtas. 

Modell av bygg under oppføring på tegninger av konsruksjonen

Oppstart av bygging av Garderveien del 1

Sentrumsplanen for Vestby sentrum vedtatt i 2016 regulerte inn en ny gatestruktur i Vestby sentrum. 

Hensikten med ny regulert gatestruktur er å skape et mer intimt og kompakt Vestby sentrum hvor kollektivtrafikk, sykkel og gange prioriteres, men hvor det fortsatt er fullt mulig å ha framkommelighet med personbiler. Ett av de viktigste grepene i planen er at flere av Vestbys veier bygges om til gater.

Vestby kommune følger nå opp dette ved at Garderveien skal bygges om i tråd med intensjonene i Sentrumsplanen. Prosjektet tar for seg Garderveien fra broen over jernbanen forbi Vestbytorget og ned til krysset der Garderveien og Sentrumsveien møtes. Prosjektet omfatter også deler av Kroerveien ned til Thorvaldsengården.

Garderveien fra broen over jernbanen forbi Vestbytorget og  ned til krysset Garderveien x Sentrumsveien. Kartillustrasjon

Åpnet for fase 3 i etappeinndelingen - Vestby sentrum - områderegulering

Utviklingen av Vestby sentrum har vært delt inn i tre ulike etapper. Det er gjort for å sikre at det i sentrumsutviklingen etableres områder og kvartaler som ivaretar stedets kvaliteter og fremstår som attraktive, selv om sentrumsområdet ikke er ferdig utbygget.

Kartutsnitt - Etappeinndeling - Vestby sentrum