Planarbeidet regulert til boligformål

I kommuneplanens arealdel er området avsatt til friområde, sentrumsformål og vei.

Gjeldende kommunedelplan for sentrum, områdeplanen «Vestby sentrum», datert 09.12.2016 plan ID 3019_0216, regulerer området til boligbebyggelse- blokkbebyggelse (B9), samferdselsanlegg (V30), gang- og sykkelvei, forretning/kontor/tjenesteyting (F/K/T2 og F/K/T3), og annen grøntstruktur- naturområde (G3 og G4).

Hensikten med planarbeidet er å regulere til boligformål (B9)- blokkbebyggelse med tilhørende uteareal, arealer for lek, grøntareal, renovasjon, parkering under bakkenivå eller under bebyggelse, vei og gang-/ sykkelvei. Boligområdet innenfor B9 sammenkobles med eksisterende kjøpesenter F/K/T3 via lokk over veiareal V30. Adkomst er fra Senterveien.  Det foreslås etablert næringsareal/hotell med tilhørende infrastruktur i tillegg til eksisterende energistasjon innenfor F/K/T2 med tilkobling over V30 til F/K/T3. Planområdet er 67 daa.

Viktige temaer i planarbeidet er hovedgrep og utnyttelse av området, stedsanalyse, utforming av byggene, lek/uteoppholdsarealer, atkomst og bevegelseslinjer for gående og syklende, parkeringsplasser, høyder og fjernvirkning, bevaring av naturområder og fornminner. Ytterligere rammebetingelser er satt i forhåndsforeleleggelse i plan og miljøvalget 28.08.2024 arkivsak 24/02169-5.

Konsekvensutredning

Det er vurdert at det ikke er krav til konsekvensutredning i henhold til plan- og bygningsloven og forskrift for konsekvensutredning fastsatt ved kgl.res. 21.06.17 med hjemmel i lov 27.06.08.

Planarbeidet er delvis i tråd med kommuneplanen og vil ikke få vesentlige virkninger for miljø og samfunn.

Du kan si din mening

Vi oppfordrer deg til å si din mening om varsel om oppstart. Merknaden vil tas med i det videre arbeidet. Du vil ikke få direkte svar, men rådmannen vurderer merknaden før planforslaget sendes til politisk behandling. Vurderingen kan du lese i saksfremlegget til saken, som legges ut på kommunens nettsider omtrent en uke før saken skal behandles. 

Videre saksgang

Etter høringsfristen vil kommunen vurdere merknadene som har kommet inn. Kommunen planlegger å 1. gangs behandle planforslaget i plan- og miljøutvalget i løpet av 2025.

Plandokumenter

Dokumentene til planen finner du på arealplaner.no 

Frist for merknader

Eventuelle merknader til planforslaget sendes innen 18.10.2024 til:

Østre Linje arkitektur og landskap AS v/ Andrea Lumb
Stasjonsmester Frosts gate 14, 1830 Askim

E-post: andrea@ostrelinje.no

 Kopi av merknader sendes til Vestby kommune, Postboks 144, 1541 Vestby eller via e-post: post@vestby.kommune.no 

Innspill til forhandling om utbyggingsavtale rettes til:
Vestby kommune, Postboks 144, 1541 Vestby eller via e-post: post@vestby.kommune.no